Vrijdag 2 augustus 2025: Guadeloupe – Sainte-Anna

Door: Brenda

Blijf op de hoogte en volg Brenda

03 Augustus 2025 | Guadeloupe, Sainte-Anne

Wij rijden vandaag naar het meest oosterlijke puntje van het eiland, pointe des colibris. Prachtig uitzicht, mooi wit strand, hoge golven. Dit is geen gebied om te zwemmen maar het uitzicht is mooi om te zien. Op de weg terug stoppen we nog bij La Douche. Eenopening in de rots waar bij bepaalde golfbewegingen een enorme plens water omhoog komt. Ook dit is bijzonder om te zien. We rijden naar St Francios waar een mooi strand zou moeten zijn. Tussen het zeewier door zien we dat ook wel maar de verhalen die we horen zijn mooier dan het in werkelijkheid is. ’s Avond horen we dat dit ook met de tijd van het jaar te maken heeft. Op dit moment spoelt er veel zeewier aan. Via het huisje gaan we naar het strand in buurt. Althans dat is onze bedoeling. Op dit moment is er echter een wielerronde van 10 dagen in Guadeloupe. Laat deze ronde nu net vandaag het stuk doen waar wij langs moeten. We komen er niet uit. Alle wegen lopen dood. Na enorm omrijden. Het strand is wat je noemt een mooi subtropisch strand. Het water is kraakhelder en warm. Het zand is wit en staat vol palmbomen. Heerlijk om hier even wat tijd door te brengen. Terug in het huisje maken we er een snaai avond van. We drinken wat bij de bar waar ook de andere gasten zijn. Brenda is uiteindelijk moe en gaat slapen. De jongens besluiten nog een duik in het zwembad te nemen. Morgen gaan we opzoek naar weer een mooi strand.

• 03 Augustus 2025 - 17:48

Maranca :

Super die mooie stranden met palmbomen [e-1f334] Hebben jullie ook nog iets van de wielerronde gekeken?

• 03 Augustus 2025 - 17:49

Maranca:

Geniet nog even en alvast een goede reis naar Nederland!

• 04 Augustus 2025 - 16:26

Pa:

Wat weer een nieuwe ervaringen en belevenissen. Weer mooie verhalen. Als ik dit schrijf hebben jullie daar nog ongeveer 10u te gaan.