Maandag 28 juli 2025: Dominica – Guadeloupe

Door: Brenda

Blijf op de hoogte en volg Brenda

01 Augustus 2025 | Dominica, Calibishie

De wekker staat op half 8. We moeten rond 8.30 weg om rond 10 uur in de haven te zijn. Voor de boot moet je 2 uur van de te voren aanwezig zijn. Echt bijzonder. Is goed dat we dit vorige week gevraagd hebben anders waren wij niet zo op tijd geweest. We rijden langs de oostkust terug naar Roseau. Verrassend genoeg is de weg een stuk beter. In het begin en aan het einde nog wel veel gaten in de weg maar het tussenstuk is goed te rijden. De omgeving is ook hier weer echt mooi. Volgens mij hebben we op deze manier ook bijna alle wegen op Dominica gehad. We gooien te tank vol. Bijna alles is hier flink duurder dan in Nederland maar tanken een stuk goedkoper. Omgerekend nog geen 1,30 per liter. We parkeren de auto in de haven direct naast de ferry. Fijn dat dit zo makkelijk gaat. We kopen van onze laatste geld nog een paar broodjes in de supermarkt. Lukas blijft zich verbazen dat het zo traag gaat. Dan sluiten we aan in de rij voor de boot. Gelukkig hebben we net de laatste plekjes in de schaduw want dat het zo lang ging duren, had niemand van ons verwacht. We hebben over 20 meter, 2 uur gedaan! We waren echt wortels aan het schieten. Er was 1 vrouw die wel een half uur bezig is geweest bij het loket waar je ticket gecontroleerd moest worden. Achteraf maakt dit allemaal niets uit want daarna stond er nog een rij voor betalen van belasting dat je op het eiland bent geweest en weer een enorme rij voor security check waarna je daarna in een soort bar moet wachten tot dat je in kleine groepjes op de boot mag. Als wij de boot op gaan zou de boot al vertrokken moet zijn. Uiteindelijk vertrekken we niet om 12.15 maar een uur later. Het is zo druk dat we met moeite nog een plek bovenin vinden. Geen airco en geen wind waar wij zitten. Als we aankomen in Guadeloupe gutsen we echt aan alle kanten. Gelukkig heeft Brenda onze taxi chauffeur nog geappt dat we weer verlaat zijn. Hij belt ons om te checken of we er aan zijn en geeft aan er aan te komen. Dat is fijn dat hij zo meewerkt! Als we de boot af komen, staan we nog eens 20 minuten te wachten in een lange rij voordat de douna open gaat en dan heel langzaam komt het op gang. Waarom de check van sommige mensen zolang duurt, is een raadsel. In de taxi is het aangenaam koel. Niets van onze kleding is nog droog. Fijn om even af te koelen. Onze chauffeur zet ons af bij de auto verhuur op het vliegveld. We konden ook in de haven huren maar dan moet je de auto daar ook inleveren en dan met de taxi naar vliegveld. Wij hebben voor gekozen nu de taxi te pakken zodat we op de terugweg alleen van onszelf aanhankelijk zijn. De auto is snel geregeld en we gaan opweg naar ons huisje aan de west kant van het eiland (basse-terre). Het is maar 30 kilometer maar navigatie zegt 1,5 uur. Het is echt druk opde weg en langs toeristische punten staan de auto’s langs de berm omdat de parkeerplaatsen overvol zijn. Dit beloofd wat…. Het is even wennen om weer rechts te rijden maar geen gaten in de weg is heel fijn. Rond 18 uur rijden we het dorp in. Alle parkeerplaatsen bij het strand zijn nog steeds vol. De supermarkt gaat om 18.30 dicht dus eerst eten regelen. De schappen lijken wel geplunderd. We kopen hamburgers met wat rauwkorst zodat we niet meer weg hoeven. Het huisje heeft ook nu weer een fantastisch uitzicht. We koken in onze buitenkeuken en doen even helemaal niets meer. De reis vanuit Dominica heeft onze allemaal gesloopt. Vliegen vanuit Europa naar Guedeloupe ging bijna sneller dan deze boottocht.