Zondag 27 juli 2025: Dominica – Calishibie
Door: Brenda
Blijf op de hoogte en volg Brenda
01 Augustus 2025 | Dominica, Calibishie
Het is prachtig weer. We rijden naar de Indian River om een tour over het water te maken. Het is een soort mangrove van zoetwater vol met water leven maar ook hele oude bomen met soms mooie wortels die kronkelen over de grond. In deze rivier staat ook het huisje dat special voor de pirate of the caribean gebouwd is. Als je de stukjes uit de film bekijkt en het dan in het echt ziet, is toch wel bijzonder om te zien. We doen de tour samen met een duitse vrouw die een in haar eentje een paar eilanden aan doet in 5 weken. Schat dat ze rond de 60 is. Bas noemt haar echt stoer. Omdat het zondag is, zat iedereen in de ochtend in de kerk en was er geen openbaar vervoer. Ze is toen maar liften naar de rivier gekomen. Wij moeten de andere kant op anders hadden we haar wel meegenomen. Ze steekt haar duim nog niet op, op ze heeft meteen al een lift te pakken. Eigenlijk is iedereen hier super vriendelijk. Onze gids verteld dat toerisme het zwaar heeft op Dominica. De Amerikanen blijven weg door Trump. Veel Amerikanen durven Amerika niet uit omdat ze niet weten of ze terug mogen komen. Allemaal mensen zonder een Amerikaans paspoort maar al wel lang woonachtig in de USA. Trump is echt onvoorspelbaar. Dit is ook de reden waarom niet alles open is. Er zijn gewoon te weinig toeristen op dit moment. We besluiten terug te rijden en dan nog de loop van de noordelijkse punt mee te nemen. Echt een hele mooie route met mooie uitzichtpunten maar ook zeer steil. Gelukkig is de weg wel wat beter. Uiteindelijk komen we weer op dezelfde weg uit, dat wordt dus weer gaten ontwijken. Er staan zoveel oude auto’s langs de weg waaruit planten groeien. Je rijdt je auto hier zo stuk en wij denken dat ze het dan maar laten staan ipv weg laten halen/slepen. We gaan nog naar one beach waar ook een iconische scene is opgenomen. We hadden verwacht dat je hier ook kan zwemmen maar dat is echt niet mogelijk. We blijven niet zo lang en gaan dan terug naar het huisje. Gisteren wilde we eerst in een ander restaurant eten dan waar we uiteindelijk zijn geweest. Het restaurant konden we niet vinden. Grappig genoeg zien we ook een reclame langs de kant van de weg (beschilderde muur) waar op staat ‘Where is POZ’? We zijn dus niet de enigen. Bij het huisje maken we kennis met de verhuurder. Hij gaf aan dat POZ nog steeds bestaat maar dat je een app moet sturen. Dit doe ik meteen en hij reageert direct dat we welkom zijn. Het is even zoeken maar dan vinden we het. Hij kookt alleen maar meer op afspraak en kleine groepen. Speciaal vanavond alleen voor ons. POZ is een canadees die 15 jaar geleden met een cruise op Dominica aan kwam en nooit meer is weggegaan. Hij heeft veel voor de gemeenschap gedaan maar nu hij ouder is, wil hij alleen maar meer kleinschalig koken tot dat hij zijn zaak verkocht heeft. Gezondheid is niet goed geregeld en hij wil voordat hij nog ouder wordt en mogelijk gebruik moet maken van de gezondheidzorg terug naar canada. Leuk om zo een avond met iemand door te brengen die en enorm lekker kan koken en leuke verhalen kan vertellen. We eten alle drie echt heerlijk. Met een goed gevulde maag gaan we terug naar het huisje. Pakken de tassen in wacht morgen moeten we vroeg op om de boot naar Guadeloupe te halen.
31 Juli 2025 - 20:03
Maranca :
Wat cool om plekken te komen waar scènes van films zijn opgenomen. En een autokerkhof langs de weg dus. En heerlijk dat de Canadees voor jullie heeft gekookt en zijn verhalen zullen goed zijn.