Vrijdag 25 juli 2025: Dominica – naar Calishibie

Door: Brenda

Blijf op de hoogte en volg Brenda

27 Juli 2025 | Dominica, Calibishie

Voordat we doorgaan naar Calishibie naar de noord kant van het eiland gaan we nog snorkelen bij champagne reef wat meer naar het zuiden ligt. Als we daar aankomen, zijn we de eersten. We gaan het water in maar het valt ons echt tegen. We besluiten het water uit te gaan en vragen een lokale gids die net aan komt lopen waar we het beste kunnen zijn. Hij legt uit dat we iest verder moeten zwemmen en dat daar de bubbels zijn. Lukas gaat eerst het water in en ziet meteen 4 enorme barracuda’s. Oeps…. Even slikken…. Bas en Brenda zien ze niet meer. De bubbels zijn een bijzonder belevings. Het voelt heel raar om onderwater luchtbubbels aan te raken. We zien weer mooi onderwater leven: veel gekleurde vissen maar ook weer octopussen en een waterslang. Vooral Bas vond de bubbels wat tegenvallen. Lukas en Brenda vonden het wel een unieke ervaring. De vissen en onderwaterleven bij Scott’s Head vonden we alle drie mooier en meer. Als we klaar zijn met snorkelen, gaan we nog langs het appartement om onze spullen op te halen die ze voor ons in bewaring hebben gezet bij de receptie. Zeker voor de elektrische apparaten beter dat ze niet de hele tijd in de warme auto liggen.

Het noorden is maar 60km maar de route er naar toe is toch zo’n 2 uur. Er zijn niet een maximale snelheid en alles rijdt door elkaar. Je ziet zelfs motorrijders op blote voeten, zonder helm of andere bescherming op een wiel door het verkeer heen gaan. Als ze toch onderuit gaan….. We rijden langs de mooie kustlijn. Zien het prachtige zwarte zandstrand van Mero en rijden langs mooi gekleurde huisjes in een prachtig groen omgeving. Ons huisje en het uitzicht is echt prachtig. Lukas is helemaal blij met zijn eigen mancave. We hebben zin in eten dus besluiten vroeg naar het dorp te gaan om eten te halen. De supermarkt is echter zo beperkt dat je hier eigenlijk niet voor eten terecht kan. Hadden we dus uit Roseau mee moeten nemen, maar dat is 2 uur terug…. Je merkt aan dit soort zaken dat het eiland nog niet mega toeristisch is. Ze verwachten binnenkort wel steeds meer toeristen. Ben dus benieuwd hoe ze dat gaan doen zeker ook in het verkeer. We kopen een soort stokbrood voor ontbijt en hebben nog kaas. Voor de zekerheid ook een pak koekjes zodat we wel wat te eten hebben. We eten tussen de lokalen. Bas heeft een bijzondere soort vis dat hem erg lekker smaakt. De kip van Lukas en Brenda is ook goed maar Lukas vindt de typische bijgerechten van het eiland niet helemaal zijn ding. Wat het allemaal is, weten we niet maar Bas en Brenda smaakt het wel. Het pinapparaat werkt niet, dus we moeten cash betalen. Veel cash hebben we niet meer. Er is in het dorp 1 pinapparaat en je raadt het al, die weigert onze passen. Als we terugkomen, duiken we de jacuzzi in. Bas zoekt nog uit waarom we niet kunnen pinnen. Blijkt dat onze passen het maar op 1 apparaat doen op Dominica en dat is in Roseau…. Morgen weer een nieuwe dag. Ook een dag dat we op zoek moeten naar cash