maandag 21 juli 2025: Guadeloupe
Door: Brenda
Blijf op de hoogte en volg Brenda
24 Juli 2025 | Guadeloupe, Guadeloupe
En weer komt de regen met bakken uit de hemel. We moeten om 12 uur uitchecken. Brenda had het idee om nog de buurt te verkennen terwijl de jongens nog zouden slapen maar met dit weer is er geen lol aan. We gaan weer naar de bistro voor koffie en thee en kijken hoe iedereen zich door de regen heen ploetert. Gelukkig is het droog om het moment dat wij vertrekken. Het is maar 200 meter naar de metro maar met deze regen was echt alles doorweekt geweest. De metro is rustiger, vaat ook door het weer en omdat het een doordeweekse dag is. Op Gare du Nord nemen we de trein naar het vliegveld. Je raadt het al, we hadden natuurlijk bijna de allerlaatste incheckbalie, dus helemaal de hal door. De fransen staan allemaal al vroeg in de rij om in te stappen in het vliegtuig. Wij gaan als een van de laatsten en hopen dan ook meteen de lucht in te gaan. Helaas werd het opstijgen iedere keer uitgesteld wegens het slechte weer. Eindelijk gaan we met meer dan een uur vertraging de lucht in. Brenda had nog wel de taxi een mail gestuurd dat we later zijn. Taxi wacht maximaal een uur en die hebben we niet meer. Uiteindelijk is er wat tijd ingehaald en een half uur later dan gepland, landen we. Onze bagage is er snel. Buiten bellen we de taxi en die staat meteen klaar. Als we aankomen bij ons onderkomen voor een nacht, is de winkel net gesloten. De chauffeur is zo aardig om met ons een rondje te rijden naar een winkel die nog wel open is. 10 minuten voor sluiting hebben we nog wat drinken en snacks gescoord. Echt fijn zo’n chauffeur die meedenkt! Eenmaal in het appartement, gaat meteen de wasmachine aan en proberen we zo lang mogelijk op te blijven om meteen aan het tijdsverschil te wennen. Dat lukt de een beter dan de ander.